Få orgasm lättare

Intresset för hur orgasmer uppkommer lättast har funnits sedan 1920-talet. Det går inte att säga annat än att de allra flesta kvinnor kräver klitorisstimulering för att få orgasm. Orgasmen kan komma genom oralsex, smekningar, vibratorer, duschmunstyckets stråle och olika sorters trubbiga saker som gnids mot klitoris. Vad som kan vara skönt för alla kvinnor att veta är att den stimulering som klitoris får vid genomförandet av ett samlag oftast inte är tillräcklig.

Det är inte konstigt att en kvinna inte får orgasm som en självklar följd av samlag. Vad som har en stor inverkan på orgasmens vara eller inte vara är den mentala stimuleringen. Att känna sig personligt engagerad och uppskattad eller att ägna sig åt sexfantasier kan vara rent av avgörande i sammanhanget.

Något som kan verka som ett hinder för orgasmen är hämningen. För en del kvinnor innebär detta att det är svårt att få orgasm när det är någon annan närvarande. För att göra situationen enklare med en partner och komma bort ifrån de hämmande tankarna finns det en del sätt man kan använda, som exempelvis sexfantasier eller erotiska texter, bilder eller filmer. De kan verka både upphetsande och distraherande och därigenom skingra oro samt motverka prestationsångest.

Men A och O för att lättare åstadkomma orgasm är att du själv tagit reda på hur du tycker att det är skönt att klitoris berörs, så att du kan ge dig själv sköna orgasmer och för att kunna beskriva det för din partner.

Det kan vara bra att ställa dig själv frågorna:

  • Hur vill jag att klitoris berörs? Cirkelrörelser, Upp-och-ner-rörelser, rörelser åt sidorna eller varierat? Små eller lite större smekningar?
  • Hur mjukt eller hårt vill jag ha trycket mot klitoris?
  • Vill jag ha lätt eller trög friktion mot klitoris? Ska beröringen vara torr eller ska, fingret/fingrarna, penis eller vibrator, vara fuktad och glida över klitoris?
  • Var tycker jag att det är skönt att få samtidig beröring?
  • Vad vill jag göra/höra under tiden jag blir stimulerad?
  • Hur vill jag att miljön runt omkring ska vara för att bli avslappnad nog att kunna dyka in i sexuella upphetsningen?

För att bättre lära känna ditt kön, använd en spegel, smek de olika delarna; klitoris, blygdläpparna och vagina etc. Det kan vara en tillgång att kunna visualisera upphetsningen och att lära känna hela din kropp.